Mentorschap aanvragen

Mentorschap aanvragen voor jezelf, een naaste of een cliënt? Of heb je meer informatie nodig? Laat hieronder jouw gegevens achter en wij helpen je met de aanvraag, of vertellen je alles over wat jij moet weten over mentorschap aanvragen.

Mentorschap aanvragen: de kennismaking

Voordat je mentorschap gaat aanvragen wil je er zeker van zijn dat je de juiste klik voelt met jouw mentor. Je kiest namelijk voor persoonlijke begeleiding voor al jouw vragen en keuzes op het gebied van verpleging, verzorging, behandeling en begeleiding.

Om er zeker van te zijn dat die persoonlijke klik tussen onze mentor en de hulpvragende er is, plannen wij altijd een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Na deze kennismaking kun je rustig nadenken over een mentor via Kompas Mentorschap.

Wil je een beter beeld van wie wij zijn? Bekijk dan ook eens onze bijgevoegde video. Zo weet jij zeker of jij bij ons mentorschap wilt aanvragen.

Wie kunnen een aanvraag tot mentorschap voor mij doen?

Mentorschap kan voor volwassenen worden aangevraagd door verschillende personen. Deze kunnen ook een aanpassing in het mentorschap aanvragen. Hieronder lees je wie dit allemaal kunnen doen:

  •  De hulpbehoevende zelf.
  • Partner van de hulpbehoevende.
  • Familieleden tot in de zogeheten 4e graad van familie. Dit zijn: ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen, broers en zussen, ooms en tantes, en als laatste neven en nichten.
  • Een voogd, bij personen onder de 18.
  • Een mentor, beschermingsbewindvoerder of curator.
  • De instantie/organisatie die de hulpbehoevende verzorgt en/of begeleidt.
  • Officier van justitie.

Contact

Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!

 

Werkwijze na een aanvraag voor mentorschap

Na de aanvraag voor mentorschap en de juiste klik tussen onze mentor en de cliënt, gaan wij met het ingediende verzoek aan de slag. We plannen nogmaals een kennismakingsgesprek om jou als persoon nog beter te leren kennen en jouw wensen en behoeftes in kaart te brengen.

Dit zal een open gesprek zijn, waarin we de vragen vanuit jouw kant en de mogelijkheden van onze kant bespreken. Als de klik er dan nog altijd is, gaan we een plan van aanpak maken.

Ook is het belangrijk dat de vereiste documenten in orde zijn. Hierin word je door de mentor begeleid. Mentorschap moet aangevraagd worden bij de kantonrechter. Hieronder lees je meer over hoe deze aanvraag gaat en vind je de benodigde formulieren voor mentorschap aanvragen.

De vereiste documenten en informatie van de Rechtspraak

De vereiste formulieren voor het aanvragen van mentorschap en informatie van de Rechtspraak

Mentorschap aanvragen gaat in alle gevallen via de rechtbank. Wij vragen dit voor jou aan bij de rechtbank die binnen jouw woongebied valt (binnen jouw zogenoemde arrondissement). Deze aanvraag doen we via de website van de rechtspraak. Hier staat ook het officiële aanvraagformulier.

Om het voor jou zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij het officiële formulier op onze website geplaatst. Klik hier om het aanvraagformulier mentorschap te downloaden. Een aanvraag tot mentorschap moet ook altijd door de familie goedgekeurd worden. Klik hier om het akkoordverklaring formulier te downloaden.

Wie kunnen een aanvraag tot mentorschap voor mij doen?

Bewindvoering en mentorschap bij Kompas Mentorschap en Kompas Zuidlaren

Bewindvoering en mentorschap zijn twee van elkaar gescheiden maatregelen. Een mentor mag nooit ook de bewindvoerder zijn en andersom. Echter komen wij bij mentorschap ook veel financiële vraagstukken tegen, waarbij hulp op financieel vlak erg zou helpen.

Wij willen graag volledig ontzorgen, dus ook op financieel vlak. Door dit te doen, kunnen wij het welzijn van de hulpbehoevende zo goed als mogelijk ondersteunen. Kompas Zuidlaren biedt hierin ondersteuning met onder andere bewindvoering.
Een verzoek voor mentorschap en bewindvoering hoeft bij ons slechts eenmalig ingediend te worden. Door onze nauwe samenwerking met Kompas Zuidlaren kunnen wij de aanvragen direct samen oppakken.

Logo Kompas Mentorschap en Kompas Zuidlaren

Vrijblijvend contact met Kompas Mentorschap

Een mentor aanvragen is een beslissing waar je goed over nadenkt. Wij vinden het erg belangrijk dat er een goede wederzijdse klik is.

Hebben jullie na het vrijblijvende kennismakingsgesprek nog steeds het gevoel dat er een goede vertrouwensband is? Neem dan contact met ons op door ons te bellen op 050 409 9195 of door een mail te sturen naar info@kompasmentorschap.nl.

Ook kun je eenvoudig het onderstaande contactformulier invullen. Hierna kunnen wij jou ondersteunen met mentorschap aanvragen.

Contact

Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!