Mentorschap aanvragen

Wil je mentorschap aanvragen voor jezelf, een naaste of een cliënt? Of heb je meer informatie nodig? Laat hieronder jouw gegevens achter en helpen je met je aanvraag, of vertellen je alles over een mentorschap aanvraag wat jij moet weten.

Kennismaking voordat we mentorschap aanvragen

Voordat je mentorschap gaat aanvragen wil je er zeker van zijn dat je de juiste klik voelt met jouw mentor. Je kiest namelijk voor persoonlijke begeleiding voor al jouw vragen en keuzes op het gebied van verpleging, verzorging, behandeling en begeleiding.

Om er zeker van te zijn dat die persoonlijke klik tussen onze mentor en de hulpvragende er is, plannen wij altijd een geheel vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek in. Na deze kennismaking kun je rustig nadenken en bepalen of je mentorschap wilt aanvragen bij Kompas Mentorschap. Wil je een beter beeld van wie wij zijn? Bekijk dan ook eens onze bijgevoegde video.

Werkwijze na een mentorschap aanvraag

Is de juiste klik er? Dan gaan wij samen met jou, of voor jou met de mentorschap aanvraag aan de slag. We plannen nogmaals een kennismakingsgesprek in om jou als persoon en jouw wensen en behoeftes nog beter te leren kennen. Dit zal een open gesprek zijn, hierin bespreken we de vragen vanuit jouw kant en de mogelijkheden van onze kant. Als de klik er dan nog altijd is, gaan we een plan van aanpak maken.

Bovendien is het belangrijk de we de vereiste documenten in orde maken. De mentorschap moet aangevraagd worden bij de kantonrechter. Hierin word je door de mentor begeleid. Hieronder lees je hoe deze aanvraag gaat en vind je de benodigde documenten.

Contact

Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!

 

De vereiste documenten en informatie van de Rechtspraak

Mentorschap aanvragen gaat in alle gevallen via de kantonrechter bij de Rechtbank. Wij vragen de mentorschap aan bij de rechtbank die binnen jouw woongebied valt (binnen jouw zogenoemde arrondissement). Deze aanvraag kunnen we doen via de website van de rechtspraak. Hier staat het officiële aanvraagformulier.

Om het voor jou zo eenvoudig als mogelijk te maken, hebben wij het officiële formulier ook op onze website geplaatst. Klik hier om het aanvraagformulier mentorschap te downloaden. Een aanvraag tot mentorschap moet ook altijd door de familie goedgekeurd worden. Klik hier om het akkoordverklaringsformulier te downloaden.

De vereiste documenten en informatie van de Rechtspraak

Wie kunnen een aanvraag tot mentorschap voor mij doen?

Mentorschap kan voor volwassen worden aangevraagd (of een aanpassing in mentorschap) door verschillende personen. Hieronder lees je wie dit allemaal kunnen doen:

  • De hulpbehoevende zelf.
  • Partner van de hulpbehoevende.
  • Familieleden tot in de zogeheten 4e graad van familie. Dit zijn: ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen, broers en zussen, ooms en tantes, en als laatste neven en nichten.
  • Een voogd, bij personen onder de 18.
  • Een mentor, beschermingsbewindvoerder of curator.
  • De instantie/organisatie die de hulpbehoevende verzorgt en/of begeleidt.
  • Officier van justitie.
Wie kunnen een aanvraag tot mentorschap voor mij doen?

Bewindvoering en mentorschap aanvragen bij Kompas Mentorschap en Kompas Zuidlaren

Bewindvoering en mentorschap zijn twee van elkaar gescheiden maatregelen. Een mentor mag nooit ook de bewindvoerder zijn en andersom. Echter komen wij bij mentorschap ook veel financiële vraagstukken tegen, waarbij hulp op financieel vlak erg zou helpen.

Wij willen graag volledig ontzorgen, dus ook op financieel vlak. Door dit te doen, kunnen wij het welzijn van de hulpbehoevende zo goed als mogelijk ondersteunen. Kompas Zuidlaren biedt hierin ondersteuning met onder andere bewindvoering.

Bewindvoering en mentorschap aanvragen gebeurt met hetzelfde formulier als waarmee je alleen mentorschap aanvraagt. Het aanvragen van mentorschap en bewindvoering, hoef je bij ons slechts eenmalig te doen. Door onze nauwe samenwerking met Kompas Zuidlaren kunnen wij de aanvraag tezamen oppakken.

Logo Kompas Mentorschap en Kompas Zuidlaren

Vrijblijvend contact met Kompas Mentorschap

Een mentor aanvragen is een beslissing waar je goed over wilt nadenken. Wij vinden het erg belangrijk dat er een goede wederzijdse klik is.

Hebben jullie na het vrijblijvende kennismakingsgesprek nog steeds het gevoel dat er een goede vertrouwensband is? Neem dan contact met ons op door ons te bellen op 050 409 9195, een mail te sturen naar info@kompasmentorschap.nl of vul het onderstaande contactformulier in. Hierna kunnen wij jou helpen met mentorschap aanvragen bij Kompas Mentorschap.

Contact

Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!