Mentorschap kosten en vergoeding

Mentorschap is een wettelijke beschermingsmaatregel die je kan helpen met het maken van beslissingen op het gebied van verpleging, verzorging, behandeling en begeleiding. Aan mentorschap zijn kosten verbonden, maar in sommige situaties is er een vergoeding mogelijk. Wij vertellen jou alles wat jij moet weten over de kosten van mentorschap en de mogelijke vergoedingen.

Mentorschap vergoeding: tegemoetkoming voor persoonlijke ondersteuning

Voor mentorschap is het mogelijk een vergoeding aan te vragen. Dit verschilt per persoon en per situatie. Of jij een vergoeding kan krijgen, hangt af van jouw persoonlijke omstandigheden.

Afhankelijk van je inkomen (en vermogen) kun je soms in aanmerking komen voor een tegemoetkoming voor deze kosten. Dit is ook afhankelijk van de gemeente waar je woont.

De vergoeding voor mentorschap wordt geregeld via de bijzondere bijstand en via de overheid kun jij erachter komen of je voldoet aan de voorwaarden waardoor je ook recht hebt op deze bijzondere bijstand.

Kosten mentorschap: waar moet jij rekening mee houden?

De kosten voor mentorschap worden in principe door jou zelf betaald. Is dat met jouw budget onmogelijk, dan kunnen we kijken of je recht zou kunnen hebben op bijzondere bijstand. Er zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden.

De tarieven voor mentorschap zijn standaardtarieven die landelijk bepaald zijn vanuit de rechtspraak. Tijdens het kennismakingsgesprek delen de mentoren van Kompas al deze informatie met jou.

De kosten bestaan onder andere uit griffiekosten. Deze kosten betaal je voor het aanvragen van mentorschap en zijn eenmalig. Ook wordt er maandelijks een financiële vergoeding betaald aan jouw mentor.

Contact

Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!

 

Mentorschap aanvragen en bijkomende kosten

Tijdens de eerste kennismaking kijken wij of er een klik is, zodat jij en onze mentoren een goede match met elkaar hebben. In de eerste gesprekken bespreken we alle bijkomende kosten en eventuele vergoedingen.

Wil jij meer weten over mentorschap, het aanvragen hiervan of heb jij advies nodig voor jezelf of een naaste? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met ons. Wij staan altijd klaar voor een vrijblijvend gesprek over het aanvragen van mentorschap en de kosten hiervan.

Ons contact is elkaar echt leren kennen

Persoonlijke begeleiding

Bij Kompas Mentorschap kun je terecht voor ondersteuning op het gebied van de zorg. Wij vinden het belangrijk dat er een klik is. Het gaat immers om jouw persoonlijke leven.

Wij werken alleen met ervaren en professionele mentoren. Onze persoonlijke en betrouwbare werkwijze is daarbij kenmerkend.

Dus ben je op zoek naar een mentor, waarmee jij een vertrouwensband op kunt bouwen? Neem dan contact op met Kompas Mentorschap. Samen brengen we jouw wensen en behoeften in kaart.

Ons contact is gebaseerd op volledige gelijkheid aan elkaar

Meer weten over mentorschap en de vergoeding en kosten?

Heb jij professionele ondersteuning nodig in het dagelijks leven op het gebied van verpleging, verzorging, begeleiding en behandeling? Dan is mentorschap misschien wel de oplossing. Een mentor kan jou helpen bij het behartigen van jouw belangen op het gebied van de zorg. Samen zorgen we ervoor dat jij de regie op je leven in eigen hand houdt.

Ook voor een naaste of iemand anders in jouw omgeving is het mogelijk om mentorschap aan te vragen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op en wij vertellen je graag alles over mentorschap, vergoedingen en kosten.

Contact

Vul het formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk!